Ny valpkull på Chriuns

Nu har min tik Jördis fått sina valpar, det blev tre tikar och en hane. Alla valpar är tingade. Det är just nu ett väldigt sug efter valpar – jag uppmanar som alltid att man tänker igenom sitt beslut att skaffa hund både en och två gånger. Om du redan idag har svårt att få ihop vardagen så bör du noga överväga om du verkligen bör ha en hund. Det är inte bara när hunden är valp som den kräver en massa tid och uppmärksamhet – även en vuxen hund kräver fysisk närvaro. Många hundraser kräver dessutom mycket fysisk aktivitet och mental stimulans för att må bra – något som också tar tid. Hundar är flockdjur och ska inte lämnas ensamma mer än högst 5 timmar per dag. Valpar ska inte vara ensamma alls förrän de är trygga i hemmet och den tid du lägger på att ensamhetsträna dem när de är valp får du igen när de blivit lite större. Ju mer tid du ägnar åt valpen och dess uppfostran desto bättre förhållande och relation får du till din hund.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *