Nu är våren här …

… och med den kommer fästingarna. Alla fästingbett är inte farliga – det är inte alla fästingar som bär på en smitta – men som hundägare bör du ha för vana att varje dag gå igenom din hunds päls för att säkerställa att ingen fästing bitit sig fast. Hittar du en fästing – ta bort den med en gång. Bor du i ett område som är fästingtätt bör du överväga att använda något preparat för att skydda din hund.

Idag finns en mängd olika sätt att hålla fästingarna borta (spot-on-preparat, tabletter, sprayer och halsband). Läs på om alternativen innan du bestämmer dig – olika medel fungerar på olika sätt – välj det som fungerar bäst för dig och din hund. Och införskaffa en bra fästingborttagare.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *