Chrisuns Isabell, ”Izzie” på BPH

I söndags genomförde Chrisuns Isabell, ”Izzie”, ett BPH i Roslagen. BPH är Svenska Kennelklubbens officiella mentalbeskrivning, dvs ett test som genomförs för att ta reda på mer om din hunds mentalitet. Testet är utformat för att passa alla hundar, oavsett ras eller klubb. Beskrivningen tar omkring 30–45 minuter och innehåller åtta olika moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, att leka, att arbeta för att komma åt mat och att stöta på överraskningar. Izzies BPH gick bra, hon var trygg och klarade alla ljud och överraskningar inklusive skott bra. Ett stort tack till Izzies ägare!

 

Läs mer om BPH här.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *